Solceller, laddstolpar och lagring av energi

Det är många som är intresserade av solcellsinstallation i hem och företag idag.

Solceller ger både oberoende och en lägre månadskostnad på el över tid
Som i alla branscher är det inte lätt att veta vilka som ger god service, bra förslag att välja på och framför allt som det går att lita på.

Jag har jobbat inom energibranschen i snart 20 år.
När jag gör förfrågningar och analyser av solcellslösningar med tex lagring av el eller har krav om peak shaving av effekttoppar och nätavgifter så är det ungefär 6 av leverantörer 10 som kan svara på ett bra sätt
Av de 6 är det ungefär 2 som håller den bredd och kunskap jag söker
Lika viktigt om inte mer, är att de är bra folk med sunt förnuft som svarar i tid och ger mig som projektör de svar jag behöver till min kund.

Jag vill rekommendera en riktigt bra leverantör till dig som söker solceller
En är Svea Solar, en annan är EC Nordic och den tredje är JN Solar.

I jan 2019 kommer jag att hålla ett informationsseminarium i Sländan om solceller, lagring, laddstolpar mm om du vill lyssna. Det är en snårig bransch och det är JÄTTEVIKTIGT att tex kopplingar, växelriktare och solceller blir installerat på ett säkert sätt av behörig personal.

Om inte riskerar du bla hot spots med tillhörande brand i solcellerna vilket blir än mer vanligt enl räddningstjänsten.

Var rädd om dig och var noga med vad du väljer till ditt hem eller dagliga arbetsplats.