Min röda vilda katt

Jag kommer från Nykvarn 

Ett litet samhälle utanför Södertälje.
Mina rötter finns i jord av den enklaste men bördigaste mark. 
Det är tur att mina rötter når djupt för jag tycker ibland att jag lever i en ytlig värld som jag inte riktigt förstår.

I den enklaste mylla har jag funnit kärlek av den vackraste sort. Jag har fått vara älskad på riktigt och jag har älskat tillbaka.

Min kärlek består till de två män som gett mig den gåvan även om jag då var tvungen att gå.

Jag är av en sökande och nyfiken sort och vill aldrig stå still. Det tog tid att träffa den som orkade gå bredvid och dela min dag och ständigt vilda tankar.

Som barn var jag alltid på språng. Ofta ensam eller på picknick i skogen med min röda vilda katt. 

Jag byggde kojor av granar och katten i sin tur gjorde lekfulla attacker för att riva både kojan och mig.  När jag var klar bjöd jag honom in på en ballerinakaka. Gav honom bara den goda chokladen i mitten för något annat ville han inte ha. Precis som jag. Jag älskade den katten.

Hans liv tog slut i en säck, skjuten av en hagelbössa av kärlek då han vägrade att flytta till ett annat hus. 
Så sägs det mig, men ibland är det svårt att veta vad som är sanning eller ej från vuxna.

Det tycker jag ännu idag. 
Mina tårar ville aldrig ta slut.
Jag fick inte ens säga hejdå.

I min värld är sanningen enkel. För mig representerar den kärlek och respekt. Jag försöker att alltid hålla mig till den utan att för den skull såra. Undrar om det är därför som jag ofta blir kallad annorlunda. Det är svårt för en liten blond tjej från Nykvarn att veta. 

Jag har varit fattig, trött, ensam, lyckad, älskad och hyllad och vid alla stunder har jag känt efter och lyssnat in att mina rötter från Nykvarn är där. Stabila, rotade och förmår ge kronan av den balans som bara jorden kan ge.

Mitt arbete och livsverk är precis som mitt träd. 
Kronan sträcker sig mot solen och mina rötter ger liv genom vatten när det behövs. I jorden finns den lagrade energi som skapar balans mellan tillgång och efterfrågan. Det är inte svårare än så. Mina designade energisystem fungerar likadant. Det ena är beroende av det andra. 

Förstås, det var ju så någon tänkte ut det för länge länge sedan när tiden var ny. Jag omsätter det bara i nutid genom den teknik som står till buds.

Så enkelt är det för en från Nykvarn och gick på picknick med sin röda katt.